14 december Masterclass Max Daniel: de Kracht van Authentiek Leiderschap


Vrijdag 14 december
is de derde masterclass in een serie van acht over Persoonlijk Leiderschap, gegeven door bekende en ervaren bestuurders. Dit keer vertelt drs. Max Daniel zijn leiderschapsverhaal onder de titel “De Kracht van Authenticiteit”.  Hij ziet authenticiteit als de vingerafdruk van je unieke persoonlijkheid. Deze afdruk kleurt dus ook je leiderschap. Het stelt je in staat om te zijn wie je bent en te staan waar je voor staat: duidelijk (zodat iedereen weet waar hij aan toe is), aanspreekbaar (op wat gezamenlijk is afgesproken), open (ontvankelijk voor het verhaal van de ander), eerlijk (over eigen motieven en belangen) en kwetsbaar (eigen fouten toegeven).

Max Daniel is plaatsvervangend korpschef van de politie Fryslân. Binnen dit korps stond hij aan het roer van een grote bezuinigingsoperatie, zonder dat dit ten koste mocht gaan van de slagkracht van de organisatie en de veiligheid binnen de regio. Om dit te kunnen bereiken is een hoge mate van professionaliteit en ambitie vereist (meesterschap), maar ook een vorm van leiderschap van leiderschap die transparantie vereist als het gaat om eigen motieven en drijfveren (authenticiteit). Binnen een hiërarchisch geleide organisatie is dit niet altijd vanzelfsprekend.

Max typeert zichzelf als een politiemens in hart en nieren. Gedurende zijn loopbaan heeft Max verschillende functies en taakvelden van het politievak mogen uitoefenen. Ook heeft hij drie jaar leiding gegeven aan de opsporingsorganisatie van de Koninklijke Marechaussee op de luchthaven Schiphol. In de afgelopen jaren heeft Max diverse methoden geïntroduceerd om de georganiseerde hennepcriminaliteit landelijk onder de aandacht te brengen en effectief te bestrijden, verkeershorken te bekeuren, patsers van hun imago te beroven en veelplegers aan te pakken. Voor de bedrijfsvoering heeft hij werkwijzen ontwikkeld om op slimmere wijze personeel te werven onder de zowel autochtone als allochtone doelgroep, de kosten van politiepaarden te reduceren, het leervermogen van het korps te vergroten en de bureaucratie te bestrijden.

Max zijn stijl van leiderschap is meer gericht op het inspireren en motiveren dan op instrueren. Hij wordt gezien als iemand met een sterke betrokkenheid en overtuiging, die zijn visie kan overdragen en op die manier zijn medewerkers enthousiasmeert voor hun taken. Vernieuwing, ondernemerschap en creativiteit zijn belangrijke steekwoorden in zijn visie op leiderschap.

Overige Masterclasses

De Masterclass Serie Persoonlijk Leiderschap is onderdeel van de Leergang Excellent Leiderschap.  Als niet-student van de leergang is het mogelijk om als toehoorder deel te nemen aan de Masterclass. In de Masterclass Serie staan voor dit seizoen meerdere masterclasses gepland die kan worden bezocht als toehoorder. Klik hier voor de flyer.

  • Vrijdag 14 December: Leiderschap en Authenticiteit door Max Daniel
  • Vrijdag 08 Februari: Leiderschap en Meesterschap door Max Daniel
  • Vrijdag 08 Maart: Leiderschap en Zingeving door Hans Alma
  • Vrijdag 05 April: Leiderschap en Verbondenheid door Bart Broekman
  • Vrijdag 26 April: Leiderschap en Integriteit door Karin Lasthuizen

Programma, kosten en locatie

09.00 uur: ontvangst
09.45 uur:  opening
10.00 uur:  masterclass
12.00 uur:  ontmoeting en nabespreking
12.45 uur: luxe Diner

De kosten voor een afzonderlijke masterclass zijn vastgesteld op € 325,=  inclusief handout, consumpties en diner, excl. btw (21%).

Voor de locatie een een routebeschrijving, klik hier.

Aanmelden

Aanmelden voor een masterclass of de volledige masterclass-serie kan via het inschrijfformulier van de Leergang Excellent Leiderschap.

Contactgegevens

Bezoekadres Noord-Nederland
Morra 2
9204 KH Drachten

Bezoekadres Midden-Nederland
Polanerbaan 13 H
3447 GN Woerden

Postadres
Postbus 660
9200 AR Drachten

Telefoon
0512 – 78 58 72

E-mail
info@cc-excellence.nl

Kamer van Koophandel
50973045

Rabobank
NL65RABO0143758705