8 maart Masterclass met Hans Alma over Leiderschap en Zingeving

banner sprekers masterclass Hans Alma

In de Masterclass Serie Persoonlijk Leiderschap, gegeven door bekende en ervaren bestuurders en hoogleraren, spreekt prof. dr Hans Alma in het kader van “Leiderschap en Zingeving” op vrijdag 08 maart over de verbeeldingskracht.

In deze masterclass leer je om met behulp van de verbeeldingskracht, expressie geven aan de betekenis die je ervaart in het werk en in het leven algemeen. Hierbij gaat het niet alleen om de persoonlijke zinervaring, maar ook om de betekenis die het heeft voor het groter geheel: de organisatie waar je werkt of de gemeenschap waar je deel van uitmaakt. Samen met Hans Alma ga je op zoek naar de rol die jij als bestuurder, directeur of manager hierin kunt vervullen en krijg je concrete handvatten aangereikt om jezelf en anderen in dit proces te leiden.

Hans heeft langdurig onderzoek gedaan naar de rol van kunst in zingeving en levensbeschouwing en de rol van ‘verbeelding’ in hoe mensen hun leven vormgeven. Momenteel doet zij onderzoek naar de manieren waarop in organisaties de verbeelding wordt ‘gecultiveerd’ en hoe de verbeelding wordt gericht op toekomstverwachtingen waarvan een gemeenschap vindt dat ze de moeite waard zijn. Het cultiveren van verbeelding biedt leidinggevenden grote mogelijkheden, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Voor leiders, die invloed uitoefenen op de verbeeldingskracht van anderen, is inzicht in deze mogelijkheden en risico’s van groot belang. Ook is het belangrijk om zicht te hebben op de culturele bronnen en invloedrijke personen die de eigen verbeeldingskracht cultiveren en daarmee het eigen leiderschap inspireren.

Prof. dr. Hans Alma is afgestudeerd in de andragologie (1988) en de cultuur- en godsdienstpsychologie 91993). In 1998 promoveerde zij aan de VU op een godsdienstpsychologisch onderzoek naar identificatie in het doorgeven van de christelijk traditie. In 2003 werd Hans benoemd tot hoogleraar psychologie en zingeving aan de Universiteit voor Humanistiek (UvH) te Utrecht, met speciale verantwoordelijkheid voor het terrein van humanistische geestelijke verzorging.
Sinds 2007 is zij rector magnificus van de UvH.

Overige Masterclasses

De Masterclass Serie Persoonlijk Leiderschap is onderdeel van de Leergang Excellent Leiderschap.  Als niet-student van de leergang is het mogelijk om als toehoorder deel te nemen aan de Masterclass. In de Masterclass Serie staan voor dit seizoen nog één masterclass gepland die kan worden bezocht als toehoorder. Klik hier voor de flyer.

  • Vrijdag 08 Maart: Leiderschap en Zingeving door Hans Alma
  • Vrijdag 05 April: Leiderschap en Verbondenheid door Bart Broekman
  • Vrijdag 26 April: Leiderschap en Integriteit door Karin Lasthuizen

Binnenkort worden de data vastgesteld voor een nieuwe serie masterclasses in het seizoen 2013 – 2014. Wil je vrijblijvend een optie nemen op de volledige serie (beperkt aantal plaatsen) klik dan hier.

Programma, kosten en locatie

09.00 uur: ontvangst
09.45 uur: opening
10.00 uur: masterclass
12.00 uur: ontmoeting en nabespreking
12.45 uur: luxe diner

De kosten voor een afzonderlijke masterclass zijn vastgesteld op € 325,=  inclusief handout, boek, consumpties en diner, excl. btw (21%).

Voor de locatie een een routebeschrijving, klik hier.

Aanmelden

Aanmelden voor een masterclass of de volledige masterclass-serie kan via het inschrijfformulier van de Leergang Excellent Leiderschap.

Contactgegevens

Bezoekadres Noord-Nederland
Morra 2
9204 KH Drachten

Bezoekadres Midden-Nederland
Polanerbaan 13 H
3447 GN Woerden

Postadres
Postbus 660
9200 AR Drachten

Telefoon
0512 – 78 58 72

E-mail
info@cc-excellence.nl

Kamer van Koophandel
50973045

Rabobank
NL65RABO0143758705