Vrijdag 26 april TOP Masterclass Leiderschap en Morele Dilemma’s

Als leidinggevende worden we dagelijks geconfronteerd met morele dilemma’s. Een autoriteit op dit gebied is dr. Karin Lasthuizen, universitair hoofddocent Bestuur en Integriteit en lid van de onderzoeksgroep “Quality of Governance” bij de afdeling Bestuurswetenschappen van de VU te Amsterdam. Ze is gespecialiseerd in onderzoek naar Leiderschap en Ethiek bij organisaties in de publieke sector en begeleidt managers en organisaties bij integriteitsvraagstukken.

Organisaties proberen op verschillende manieren ethisch gedrag te stimuleren. Naast het opstellen van gedragscodes, zijn ook ethisch handelende leidinggevende in alle lagen van de organisatie een belangrijke factor in het stimuleren van ethisch gedrag van medewerkers. Ethisch gedrag van leidinggevenden gaat over eerlijkheid, rechtvaardigheid, zorgzaamheid, open communiceren, rekening houden met anderen en het milieu bij het nemen van beslissingen en het begeleiden van werknemers bij ethische dilemma’s. Het tonen van voorbeeldgedrag en het opbouwen van een vertrouwensband met de werknemers zijn essentieel voor ethische leidinggevenden. Het is duidelijk aantoonbaar dat ethisch gedrag van leidinggevenden positief samenhangt met bereidheid van werknemers om elkaar te helpen, proactief werkgedrag en het uiten van een mening. Deze gedragskenmerken dragen indirect bij aan de effectiviteit van een organisatie.

In haar masterclass zal Karin Lasthuizen vooral ingaan op de morele dilemma’s waar leidinggevenden dagelijks mee te maken krijgen en handreikingen geven die bijdragen tot weloverwogen besluiten en handelen.

Programma, kosten en locatie

09.00 uur: ontvangst
09.45 uur: opening
10.00 uur: masterclass
12.00 uur: ontmoeting en nabespreking
12.45 uur: luxe Diner

De kosten voor een afzonderlijke masterclass zijn vastgesteld op € 325,=  inclusief handout, consumpties en diner, excl. btw (21%).

Voor de locatie een een routebeschrijving, klik hier.

Aanmelden

Klik hier om aan te melden.

Overige Masterclasses

Voor het seizoen 2012-2013 was dit de laatste masterclass in de serie Persoonlijk Leiderschap.

Binnenkort worden de data vastgesteld voor een nieuwe serie masterclasses in het seizoen 2013 – 2014. Wil je vrijblijvend een optie nemen op de volledige serie (beperkt aantal plaatsen) klik dan hier.

 

Contactgegevens

Bezoekadres Noord-Nederland
Morra 2
9204 KH Drachten

Bezoekadres Midden-Nederland
Polanerbaan 13 H
3447 GN Woerden

Postadres
Postbus 660
9200 AR Drachten

Telefoon
0512 – 78 58 72

E-mail
info@cc-excellence.nl

Kamer van Koophandel
50973045

Rabobank
NL65RABO0143758705