Vrijdag 16 mei 2014 Masterclass Leiderschap en Verbondenheid

met Bart Broekman

banner_sprekers_masterclas-serie_2013-2014

Amersfoort – Je hebt een behoorlijke mate van deskundigheid ontwikkelt op je vakgebied. Je beschikt over bijzondere inzichten met betrekking tot organisatie, beleid en strategie. En je hebt een jarenlange ervaring in het leiding geven. Maar je wilt meer. Je wilt het verschil maken. De ware kracht van je leiderschap ligt verscholen in wie jij bent als persoon. Het gaat niet alleen om wat je doet als leider, maar vooral om hoe je het doet in je leiderschap. Jij bent je eigen instrument! De effecten van je leiderschap worden vooral bepaald door de kwaliteit van dat instrument en hoe goed je het weet te hanteren in de concrete situatie waarin je nu staat. Dat is wat je leert tijdens een serie masterclasses van leiders, topbestuurders en wetenschappers. Zij spreken niet alleen vanuit hun kennis, maar ook vanuit hun persoonlijke ervaring. Wil jij het verschil maken? Investeer dan in jezelf!

Inschrijven Masterclass

De spreker

Bart Broekman (executive coach en oprichter van CC Excellence) geeft op vrijdag 16 mei een masterclass over Leiderschap en de kracht van Verbondenheid. Verbondenheid heeft te maken met een relatie die van twee kanten komt en ontstaat op basis van wederzijds vertrouwen. Als leidinggevende zul je af toe handelingen verrichten of uitspraken doen, bewust of onbewust, die ingaan tegen de verwachtingen van je medewerkers. Dat is niet te voorkomen en gebeurt in de beste relaties.  Voor de verbondenheid hoeft dit geen ernstige gevolgen te hebben als je in het leiderschap bewust bezig bent met het bevorderen van betrokkenheid tussen jou en je medewerkers, door jezelf kwetsbaar op te stellen, waardering naar de ander uit te spreken, te vragen naar het wel en wee van medewerkers, oprecht aandacht te hebben voor de mens achter de medewerker, medewerkers ruimte te geven voor eigen ideeën, te laten zien dat het niet erg is om fouten te maken en dat je daarvan kunt leren, op cruciale momenten er te zijn voor je medewerkers, hen te durven aanspreken op hun gedrag, conflicten niet te vermijden, enzovoort.

Verbondenheid komt tot uiting in hoe de medewerker je ervaart in het in de relatie en het effect dat je aanwezigheid op hem heeft. Wordt hij onzeker of voelt hij zich juist sterk en weet hij zich gesteund? Is hij op z’n hoede of voelt hij zich vrij om te spreken en te handelen? Ervaart hij jou als  iemand die oprecht geïnteresseerd is in hem en hem niet gebruikt voor organisatiedoeleinden? In deze masterclass sta je stil bij de urgentie van verbondenheid, onderliggende bewegingen, essentiële beïnvloedingsfactoren- the ‘Golden Key’s – en ontvang je praktische handreikingen voor de eigen werksituatie.

Doelgroep

De masterclass is gericht op leidinggevenden, managers, directeuren en (executive) coaches uit diverse sectoren van de samenleving, zoals het bedrijfsleven, non-profit organisaties, overheid, onderwijs, kerk, enz..

Programma en kosten

09.00 uur: ontvangst
09.45 uur: masterclass
12.15 uur: ontmoeting en nabespreking
12.45 uur: culinaire lunch
14.00 uur: verwerking individueel of in kleine groep (facultatief)
15.30 uur: afsluiting

De studiebijdrage voor een afzonderlijke masterclass is € 325,=. Dit bedrag is inclusief het boek “Leiden is Loslaten” van Peter Block, een handout, verwerking, consumpties en culinaire lunch, excl. btw (21%).

Voor de Algemene Voorwaarden klik hier (er opent een nieuw venster)

Locatie

Leerhotel Het Klooster

Leerhotel het Klooster
Daam Fockemalaan 10
3818 KG AMERSFOORT

Klik hier voor een routebeschrijving

Contactgegevens

Bezoekadres Noord-Nederland
Morra 2
9204 KH Drachten

Bezoekadres Midden-Nederland
Polanerbaan 13 H
3447 GN Woerden

Postadres
Postbus 660
9200 AR Drachten

Telefoon
0512 – 78 58 72

E-mail
info@cc-excellence.nl

Kamer van Koophandel
50973045

Rabobank
NL65RABO0143758705